Gyng mit barn og vær glad :) - Ergokarin.dk

Gyng mit barn og vær glad :)

At gynge er sjovt og udviklende, også for de helt små

Mon ikke de fleste har gynget som barn? det vil jeg tro!
Det er super sundt for den vestibulære sans (læs mere om den her), fornemmelsen for rum og retning mm – og ikke at forglemme: det er sjovt 😀 (altså vedmindre man er voksen med en dårlig balance, så får man kvalme :-O)

Men har du tænkt over, at dit barn kan begynde at gynge allerede som helt spæd? og at det faktisk er godt for barnets udvikling?

children feet in the hammock

 

Slyngevuggen er et godt bud på barnets første “gyngetur”. pssst… nogle forretninger kører med “søvngaranti” på deres slyngevugger 😉
Man kunne også putte sig i en hængekøje med barnet og nyde nærværdet og tage sig et hvil begge to

 

Happy blond boy in the swing

Sansegyngen er også et godt bedskab. Det er rigtig smart at sætte liften på den og på den måde skabe sig en vugge i stuen (eller hvor den nu hænger tilgængeligt). Når barnet er lidt større kan man lægge en dyne som barnet kan ligge på og blive gynget i alle retninger.
Sansegyngen kan bruges i alle aldre og er derfor en langtidsinvestering.

 

WINGBO

Når barnet er et par måneder så findes der en “mavegynge”, der hedder Wingbo. Den er bare så god, fordi barnet både gynger og får TummyTime samtidig.

Christian ELSKER sin.

Jeg har sagt til flere, at den er en perfekt erstatning til fx skråstolen, da barnet hygger sig og ser på verden, mens det ligger på maven.

 

 

Der er naturligvis også den klassiske babygynge til at hænge op i gyngestativer, som kan bruges fra barnet sidder selv.
Og senere findes der jo mange varianter af gynger: brætgyngen, dækket, en bold i en snor, et reb man kan svinge sig i osv.

Og det er også rigtig sundt for mor og far 🙂 og hvis du bliver dårlig af at gynge, så ved du at din vestibulæresans er dårlig – og så gælder det om at kommer igang og stimulere den (ved at gøre ting der gør dig svimmel/rundtosset)

Rigtig god gynge-fornøjelse 🙂

 

Karin Kløjgaard Trolle

Jeg hjælper mødre med at forebygge og behandle ​skæve og flade babyhoveder - på gode, kærlige og naturlige måder - Der passes ind i din vante dagligdag - føles naturligt - og hverken som pligt eller træning. Jeg har været ergoterapeut i 10 år og jeg har også en kandidatuddannelse i pædagogik

>