Skoletasken Beckmann Classic 22L er en smuk og ergonomisk taske

Skoletasken Beckmann Classic 22L

Skoletasken Beckmann Classic 22L: en smuk taske i ergonomisk topform.

Beckmann har sponsoreret tasken – derfor skal jeg i følge dansk markedsføringslov markere teksten med ordet REKLAME, det er hermed gjort.

Alle taskerne i den her serie er sponsoreret af producenterne på lige vilkår. Det betyder, at producenterne har sendt mig tasken uden beregning.


Her i videoen får du de 3 ting, som jeg synes tasken gør allerbedst 


Ergonomi, Anvendelighed, Æstetik, Kemi og Trafiksikkerhed

Skolestart betyder skoletaske for de 5-6 årige. Og helst en rigtig fin en, hvis de selv må bestemme. Men det er jo ikke altid vi forældre helt deler podernes udvælgelseskriterier.

Men som forældre kan man jo godt synes, at ting som ergonomi, sikkerhed, kemi osv. også spiller en væsentlig rolle.

Her får du en gennemgang af nogle ting, jeg synes er væsentlige, når vi skal købe taske til 0. klasse. Det omfatter blandt andet Ergonomi, Anvendelighed, Æstetik, Kemi og trafiksikkerhed

Til sidst i bloggen kan du downloade en meget enkel 1 sides oversigt med de vigtigste ting at kigge efter, når du køber skoletaske – og den kan let printes, til at tage med ud at købe ind. [Du kan også bare scrolle ned og downloade den nu, hvis det er 😉 ]


Skoletasken Beckmann Classic (22L): Børnenes favorit – med god ergonomi.

Skoletaskens ergonomi 
- altså alt det der med, at den ikke må belaste kroppen unødigt…

Det er vigtigt at finde en taske som fysisk passer barnet. Men hvordan ved man egentlig det?

Jeg vil her liste en række fysiske krav op – og jo tættere tasken kommer på alle disse krav- des bedre er den.

Fysiske krav til en skoletaske

 • Taskens skulderremme bør flugte i højden med skulderen
 • Tasken bør lutte på lænden (ikke numsen)
 • Tasken bør ikke være bredere end barnets skuldre.

Skoletasken Beckmann Classic 22L

Ryggen på tasken er bygget op af 2 puder ved skulderbladene og en ved lænden. Hele ryggen er dækket af et lille ”net” som er med til at give en let, luftig og varmetransporterende effekt. Den er super blød, luftig og behagelig. Hoftebælte og skulderstropperne er polstrede på samme måde.

Ryggen har en fast størrelse – så det er vigtigt at prøve tasken før køb, så man er sikker på at den ikke er for lang. (Du ved den er for lang, hvis tasken ender nede på numsen, i stedet for på lænden).


Indstilling af remmene

Tasken indstilles med skulderremme, bryst- og hoftebælte.

Skulderremmene skal sidde naturligt fast på skulderne på barnet, så de ikke glider ud på armen -også selvom brystremmen ikke er spændt.

Brystremmen kan indstilles i højden og kan varieres 13 cm. Dens formål er at holde tasken tæt på ryggen – og altså ikke at holde skulderstropperne sammen.

Den bør indstilles cirka midt på brystet.

Det er let at spænde brystremmen. Det kan være nødvendigt at øve det med barnet, så bliver det hurtigt en vane.

Hofteremmen er super lækker og blød, lige som ryggen – det er rigtig behageligt. Den indstilles i begge sider og samles på midten med en kliklås. Det er super nemt for barnet selv at bruge.


Hold tasken tæt på kroppen

Beckmann classic 22L har en kort dybde. Det gør at tasken let kan holde balancen tæt ved barnets ryg – og ikke falder ”væk fra kroppen”. Det er dejlig skånsomt for ryggen og et stort plus.


Trafiksikkerhed

Om man skal cykle eller gå langt – eller måske bare lige over en vej, så er det vigtigt, at man kan ses. Især i regnvejr, tåge og mørke. Og det har vi jo en del af i Danmark.

Tasken er udstyret med reflekser på alle sider af barnet. Det er altså lige meget om man kommer forfra, bagfra eller fra siden – man kan se taskens reflekser.

 Der medføler også et gult regnslag, som både sørger for, at der ikke kommer vand ind i tasken i tilfælde af regnvejr. Men så gør det barnet synligt i regn og mørke.

Derudover sidder der en lygte, der kan blinke, på rygsækken. Det er virkelig godt tænkt. Både for trafiksikkerheden og fordi ungerne bare synes det er sjovt.


Anvendelighed

Skoletasken Beckmann Classic 22L er ergonomisk godt indrettet og den har flere fine rum. 

Den indeholder:

 • Et stort rum med 2 rumdelere til bøger og evt. tablet/computer
 • Et mindre rum foran.
 • Et rum på hver side af tasken
 • Et rum ovenpå tasken til regnslaget

Tasken rummer 22 L.  Dens store rum til tablet, bøger osv. har en fin rumdeler, der gør at man intuitivt bruger tasken hensigtsmæssigt, med bøger tættest på ryggen og penalhus længst væk fra ryggen. Det er rigtig lækkert lavet og det betyder at balancen i tasken bliver god i brug.

Rummet foran og de 2 på siderne er designet sådan at de lægger vægten ”ind i tasken”. Det betyder at balancen i tasken bliver meget bedre, end hvis man har fx en drikkedunk på den ene side af tasken (en fuld drikkedunk kan veje en del).

Bunden af tasken er blød, men har 4 plastikdupper at stå på. Det betyder at tasken ikke vejer så meget – faktisk er den helt nede på 900 gram. Men det betyder også at tasken ikke vanvittigt stabilt når man sætter den fra sig.


Æstetik

Jeg har vist den her taske til flere børn på 5-6 år – og de er vilde med den her taske. Den taler virkelig til dem visuelt. Den har smukke farver, fine prints, den har lygte, den har ”velkro-klistermærker”. Der er super meget ”gadget” og æstetik – og det betyder bare meget for ungerne.

Samtidig bruges der ikke figurer fra fx TV som måske er uaktuelle om 6 måneder.

Og jeg synes også den er super smuk – jeg forstår godt ungerne.


KEMI

Jeg har ikke forstand på kemi i taske og har ikke mulighed for at lave tests. Men jeg synes at kemi i ting til vores børn er vigtigt – og det ved jeg, I også synes. Om ikke andet er det rart at være informeret og kunne vælge med åbne øjne.

Derfor henviser jeg til de tests TÆNK har lavet i maj 2015. (https://taenk.dk/test/skoletasker-til-0-klasse/testede-produkter)


Helt kort kan jeg fortælle, at TÆNK har nogle anmærkninger ved denne taske. Det har jeg bedt Beckmann om en kommentar til og Martin skriver sådan her til mig: 

” Ang. Tænk-testen:
Hvert år tester vi sekkene våre hos det anerkjente testbyrået Tüf – det gjorde vi også i 2015 (http://www.tuv.com/en/corporate/business_customers/product_testing_3/product_testing.html). Sekkene våre besto alle krav der.

Testen fra Tænk viste at våre sekker inneholdt noen stoffer som burde vært luket bort, men at nivåene er så lave at sekkene er godt innenfor kravene i både EU og Danmark. Vi har selvfølgelig tatt denne testen svært seriøst og har etterspurt mer dokumentasjon fra Tænk angående hvor på sekken de har funnet disse stoffene. Dessverre har de ikke anledning til å svare på dette da de tester på «billigmåten». Det vil si at de putter alt i en kvern, mens vi tester del for del som er anbefalt.

Testen har gjort at vi har gått noen ekstra runder med våre produsenter for å sikre at vi er innenfor kravene. Vi har også hatt et møte med Tuf angående dette.

Dette betyr at sekkene våre for 2017/2018 aldri har vært testet mer og vi ambisjonen er helt klart å eliminere alle miljøfiendtlige stoffer.”


Konklusion

Beckmanns Classic 22L er en super lækker taske, som både er smuk og ergonomisk i topform. Tasken har en blød, luftig og lækker ryg som fint transporterer varmen væk og på alle måder er dejlig behagelig. Det gælder også remmene. Selve højden på ryggen kan ikke indstilles, så det er vigtigt lige at prøve tasken på barnet før man køber, så man ved den passer.

Den er designet, så den har en rigtig fin balance og vægtfordeling. Den har en intuitiv indretning, som gør at vægten vil lægge sig til ryggen og dermed skåne barnets ryg.

Rent æstetisk er den i superligaen. Den er smuk og har gadgets der taler til børn på ca 6 år.

Der er nogle anmærkninger i TÆNKs test fra 2015, som Beckmann ikke mener gør sig gældende for denne 2018-version. 

Den vejledende udsalgspris er kr. 649,-  og du får et regnslag med i prisen. Det er en af de billigste tasker i testen. Du får en taske som ergonomisk og æstetisk er i topform til en god pris.

Her kan du finde den nærmeste butik, der forhandler tasken

 

Jeg har tidligere anmeldt

 • Bergans of Norway 2GO 24L – Læs her

I de kommende uger, vil der komme anmeldelser af tasker

 • JEVA: Beginners
 • LEGO: Outbag basic og Optimo
 • ERGOBAG: Prime
Karin Kløjgaard Trolle

Jeg hjælper mødre med at forebygge og behandle ​skæve og flade babyhoveder - på gode, kærlige og naturlige måder - Der passes ind i din vante dagligdag - føles naturligt - og hverken som pligt eller træning. Jeg har været ergoterapeut i 10 år og jeg har også en kandidatuddannelse i pædagogik

>