Skoletasken JEVA - Ergokarin.dk

Skoletasken JEVA

Skoletasken JEVA beginner: det kan simpelthen ikke gå galt

JEVA har sponsoreret taskerne – derfor skal jeg i følge dansk markedsføringslov markere teksten med ordet REKLAME, det er hermed gjort.

Alle taskerne i den her serie er sponsoreret af producenterne på lige vilkår. Det betyder, at producenterne har sendt mig tasken uden beregning.


Her i videoen får du de 3 ting, som jeg synes tasken gør allerbedst:


Ergonomi, Anvendelighed, Æstetik, Kemi og Trafiksikkerhed

Skolestart betyder skoletaske for de 5-6 årige. Og helst en rigtig fin en, hvis de selv må bestemme. Men det er jo ikke altid vi forældre helt deler podernes udvælgelseskriterier. 

Men som forældre kan man jo godt synes, at ting som ergonomi, sikkerhed, kemi osv. også spiller en væsentlig rolle.

Her får du en gennemgang af nogle ting, jeg synes er væsentlige, når vi skal købe taske til 0. klasse. Det omfatter blandt andet Ergonomi, Anvendelighed, Æstetik, Kemi og trafiksikkerhed

Til sidst i bloggen kan du downloade en meget enkel 1 sides oversigt med de vigtigste ting at kigge efter, når du køber skoletaske – og den kan let printes, til at tage med ud at købe ind. [Du kan også bare scrolle ned og downloade den nu, hvis det er 😉 ]


Skoletasken JEVA beginner: god ergonomi, der ikke kan bruges forkert

Skoletaskens ergonomi
- altså alt det der med, at den ikke må belaste kroppen unødigt…

Det er vigtigt at finde en taske som fysisk passer barnet. Men hvordan ved man egentlig det?

BOKS

Jeg vil her liste en række fysiske krav op – og jo tættere tasken kommer på alle disse krav - des bedre er den.

  • Taskens skulderremme bør flugte i højden med skulderen
  • Tasken bør lutte på lænden (ikke numsen)
  • Tasken bør ikke være bredere end barnets skuldre.

Skoletasken JEVA beginner

Ryggen på tasken består af af 9 luftpuder, hvor der kan cirkulere luft imellem, så den har en varmetransporterende effekt. Det er smart, hvis man skal cykle eller lign.
Skulderstropperne er polstrede og har en fin bredde, der føles godt og fordeler vægten fint.

Ryggen har en fast størrelse – så det er vigtigt at prøve tasken før køb, så man er sikker på, at den ikke er for lang. (Du ved den er for lang, hvis tasken ender nede på numsen, i stedet for på lænden).


Indstilling af remmene

Tasken indstilles med skulderremme og brystrem. JEVA har ikke en hofterem, fordi tasken ikke bliver så tung, at det har en reel effekt.

Skulderremmene skal sidde naturligt fast på skulderne på barnet, så de ikke glider ud på armen -også selvom brystremmen ikke er spændt.

Brystremmen kan indstilles i højden og kan varieres ca. 15 cm. Dens formål er at holde tasken tæt på ryggen – og altså ikke at holde skulderstropperne sammen. Da der ikke er hofterem, kan den med fordel placeres midt på overkroppen.

Det er let at spænde brystremmen. Det kan være nødvendigt at øve det med barnet, så bliver det hurtigt en vane.


Hold tasken tæt på kroppen

JEVAs beginner taske har den korteste dybde af taskerne i testen. De har valgt at lave et stort rum om små rum til madpakke, penalhus mm. Det betyder at tasken har en god balancen tæt ved barnets ryg – og ikke falder ”væk fra kroppen”. Det er dejlig skånsomt for ryggen og et stort plus.


Trafiksikkerhed:

Om man skal cykle eller gå langt – eller måske bare lige over en vej, så er det vigtigt, at man kan ses. Især i regnvejr, tåge og mørke. Og det har vi jo en del af i Danmark.

Tasken er udstyret med reflekser på siderne og bag på. Man skal altså kun sørge for at være synlig for andre trafikanter den retning men selv kan se i.


Anvendelighed:

Skoletasken JEVA beginner er ergonomisk godt indrettet og den har flere fine rum.

Den indeholder:

  • Et stort rum med 1 rumdelere til bøger og evt. tablet/computer
  • 2 mindre rum foran. Det ene er isoleret og er tænkt til madpakken.
  • En flaskeholder på den ene side og en lomme til fx buskort i den anden side
  • Et rum ovenpå tasken, som kommer med en gymnastikpose.
  • Alle taskerne kommer med en drikkeflaske og en madkasse der passer i tasken.

Tasken rummer i alt 24 L – de er fordelt på 16L + 8L.

Dens store rum er så tilpas i størrelsen, at man ikke putter for meget i taksen. Der er en lomme som er oplagt til computer/tablet. Pga. designet får tasken en god balance lige meget hvordan den pakkes.

Rummene ”uden på tasken” guider en til at bruge dem på en god måde via designet. Flaskeholderen sidder på side, hvorfor det kan være hensigtsmæssigt at vænne barnet til at fylde flasken oppe på skolen, så man ikke bærer rundt på en taske der ”vipper” i balancen pga. flaskens vægt.

Oven på tasken er et rum, der kommer med en gymnastikpose. Gymnastikposen kan bære uden på tasken – eller som en løs rygsæk. Gymnastikposen kan enten klikkes af eller opbevares i rummet oven på taksen, når den er tom.

Bunden af tasken er afstivet på en fin måde, så taksen kan stå selv. Afstivning er også vandafvisende.


Æstetik

JEVA laver tasker som i høj grad er tænkt til enten drenge eller piger. I deres kollektion finder du tasker med temaer som fodbold, skateboard, army, trolls, heste og tasker i lyserøde og lilla præg.

Taskerne er tidsløse både i farver og design. På flere af taskerne er de en lille nøglering med fx en Troll eller fodbold.

Det betyder så, at de ikke bruger figurer fra fx TV som måske er uaktuelle om 6 måneder.


KEMI:

Jeg har ikke forstand på kemi i taske og har ikke mulighed for at lave tests. Men jeg synes at kemi i ting til vores børn er vigtigt – og det ved jeg, I også synes. Om ikke andet er det rart at være informeret og kunne vælge med åbne øjne.

Derfor henviser jeg til de tests TÆNK har lavet i maj 2015. (https://taenk.dk/test/skoletasker-til-0-klasse/testede-produkter)


Helt kort kan jeg fortælle, at TÆNK vurderer den rigtig flot  og fri for skadelig kemi.


Konklusion

JEVA beginner er en super lækker taske, som er ergonomisk i topform. Tasken har en luftig ryg som fint transporterer varmen væk og støtter barnet. Det gælder også remmene. Selve højden på ryggen kan ikke indstilles, så det er vigtigt lige at prøve tasken på barnet før man køber, så man ved den passer.

Den er designet, så den har en rigtig fin balance og vægtfordeling. Den har en intuitiv indretning, som gør at vægten vil lægge sig til ryggen og dermed skåne barnets ryg.

TÆNKs test fra 2015 vurdere den fri for skadelig kemi.

 

Den vejledende udsalgspris er kr. 899,-  og du får gymnastikpose, drikkedunk og madkasse med i prisen.

Her kan du finde den nærmeste butik, der forhandler tasken https://jeva.dk/find-forhandler/

 

Jeg har tidligere anmeldt

Bergans of Norway 2GO 24L – Læs her  >> http://ergokarin.dk/skoletasken-bergans/ <<

Beckmann Classic 22L – Læs Her >> http://ergokarin.dk/skoletasken-beckmann/ <<

Karin Kløjgaard Trolle

Jeg hjælper mødre med at forebygge og behandle ​skæve og flade babyhoveder - på gode, kærlige og naturlige måder - Der passes ind i din vante dagligdag - føles naturligt - og hverken som pligt eller træning. Jeg har været ergoterapeut i 10 år og jeg har også en kandidatuddannelse i pædagogik

>