Tummy time: ned på maven og lær at læse... - Ergokarin.dk

Tummy time: ned på maven og lær at læse…

Tummy time giver kloge børn

Tummy time er svaret
Spørgsmålet er: Hvordan påvirker man sit barns intelligens? Hører man Mozart under graviditeten? Spiser man særlige kosttilskud? Terper man den lille tabel?

Tummy Time

Tummy Time

Meget tyder på, at den helt store forskel ift hjernens udvikling, gøres på en motoriske front, fra baby er helt lille. Før barnet er 2 år, har det de bedste muligheder for at træne hjernen.
Så kom bare ned på maven og træn motorik: krydsbevægelser, balance, rum/retningssans mm.

Ærteposer er en super ting at lege med når man ligger på maven. De vejer ikke ret meget og man kan ikke komme til skade med dem – og der skal meget kraft bag, hvis man skal ødelægge noget.
Ærteposer er også en super julekalendergaveide hvis man leder efter en billig og meningsfuld ting.

Min 7 årige har svært ved at læse, er det for sent?
NEJ, det er aldrig for sent! Effekten vil være størst hvis det bliver en naturlig del af barnets hverdag fra helt lille. Men det er ikke for sent.
Sæt ind med motorisk træning – enten via regulær holdgymnastik eller vha leg. Hjernen bliver aldrig for gammel til at træne.

Hvad kan jeg helt konkret gøre?

  • de helt små: læg dit barn på maven, lav krydsbevægelser, gynge, dans med tempo- og retningsskift, bær dit barn i fx vikle
  • det lidt større: kravle/krybe/trille lege, gymnastik/rytmik/stimulatstik, gynge/hængekøje,
  • barn med sikker gangfunktion: fangeleg, dans, gymnastik, hoppelege/trampolin, forhindringsbane,  lege på maven

Generelt kan man tænke det hele ind i leg, spil, dagligdagsativiteter – og ikke i funktionelle øvelser – på den måde bliver det lystbetonet og det ved vi virker meget bedre end “træning”.

Psssssssssssssst – vi voksne kunne også speede hjernen lidt op, ved at komme ned på gulvet og lege med risposer eller lign med vores børn ;-)

Her er et lille online-foredrag om, hvordan man kan få mere TummtTime

Her er gratis tips til hvordan du ligger din baby på maven

 

Karin Kløjgaard Trolle

Jeg hjælper mødre med at forebygge og behandle ​skæve og flade babyhoveder - på gode, kærlige og naturlige måder - Der passes ind i din vante dagligdag - føles naturligt - og hverken som pligt eller træning. Jeg har været ergoterapeut i 10 år og jeg har også en kandidatuddannelse i pædagogik

>