undgå og behandel flade hoveder

9 redskaber til at undgå og behandle flade hoveder

Flade hoveder kan vi undgå og behandle – her er 9 redskaber til dig

Flade hoveder er temaet for denne blog. Jeg har samlet mine 9 bedste redskaber til dig, der gerne vil undgå eller behandle flade hoveder.

Der er både redskaber, der kun kræver din indsats og redskaber du kan betale dig fra.

Lider du også af “information-overload” og kan du ikke hitte rede i, hvad der er myter, og hvad der er fakta? 

Her får du trin for trin en guide med 9 konkrete redskaber til at undgå flade eller skæve hoveder.

Jeg har mødt mange mødre, der synes det her med de flade hoveder er noget svært noget. Lisa er mor til Villum på 10 uger, og han synes ikke det er sjovt at ligge på maven og når han ligger på ryggen vil han helst have hovedet til højre. Han bliver ked af det, hvis han ikke er tæt på sin mor – og ja, Lisa er faktisk ved at nå der til, hvor hun har brug for at få opfyldt nogle af sine egne behov for fx motion.
Problemet består så i, at hvis Lisa lægger Villum på maven, mens hun laver sine øvelser, så bliver han så ked af det – og det føles bare forkert at lade ham være ked af det.

Kan DU genkende situationen? eller dele af den?

I 80erne var vuggedød et stort problem. Så i Danmark, og i det meste af den vestlige verden, har man siden starten af 90erne nedbragt risikoen for vuggedød betragteligt ved at anbefale, at forældre putter deres børn på ryggen, når de ikke overvåges under søvn. Tidligere anbefalede man at ligge på maven eller på siden. Det har så haft den uheldige bivirkning, at flere børn får flade og skæve kranier, som følge af det tryk, der kommer på hovedet, når man ligger på ryggen eller har en favoritside. Det er en lille pris at betale for den betragtelige nedbringelse af vuggedød, men stadig noget man skal tage alvorligt og forebygge, samt behandle.

Behandlingen er aflastning. Ja, så simpelt og så kompliceret kan det være på en gang.

Når jeg siger det tænker du: åh nej, ikke også dig? alle siger mit barn bare skal ligge på maven. Men mit barn vil ikke!

Og nej ikke alle børn, synes det er fantastisk at blive lagt fra sig på et tæppe på gulvet eller i kravlegården. Nogle har et stort behov for at være i berøring med forældrene, andre har fysiske årsager til, at det er ubehageligt at ligge på maven – en helt tredjegruppe har andre årsager igen.

Men hvad så? Jo, det er her listen kommer ind i billedet – man kan nemlig gøre meget andet end at ligge baby på maven på gulv eller i kravlegård:

Mine 9 redskaber til at forebygge og behandle flade og skævt hoved:flade hoveder

  1. En gyngetur på Wingbo gyngen 
  2. Put dit barn godt på Sansegynge
  3. Lav små øvelser på Gymball
  4. Tag en lur på mors/fars bryst
  5. Maveøvelser for både baby og mor
  6. Kig sammen i et spejl
  7. Gå rundt med baby på maven på armen
  8. Løft baby let op så baby kan se verden vha en skråkile
  9. Bær dit barn i en slynge eller vikle

 

 

Karin Kløjgaard Trolle

Jeg hjælper mødre med at forebygge og behandle ​skæve og flade babyhoveder - på gode, kærlige og naturlige måder - Der passes ind i din vante dagligdag - føles naturligt - og hverken som pligt eller træning. Jeg har været ergoterapeut i 10 år og jeg har også en kandidatuddannelse i pædagogik

>